Αποτρίχωση Laser Alexandrite

img

Η αποτρίχωση με laser είναι η διαδικασία αφαίρεσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας μέσω της έκθεσης σε παλμούς φωτός λέιζερ που καταστρέφουν το θύλακα της τρίχας. Η βασική αρχή πίσω από την αποτρίχωση με λέιζερ είναι η επιλεκτική φωτοθερμόλυση (SPTL), η αντιστοίχιση ενός συγκεκριμένου μήκους κύματος του φωτός με τη διάρκεια του παλμού για να επιτευχθεί η βέλτιστη επίδραση επί ενός στοχευμένου ιστού με ελάχιστη επίδραση στον περιβάλλοντα ιστό. Το λέιζερ μπορεί να προκαλέσει στοχευμένη βλάβη θερμαίνοντας επιλεκτικά τη μελανίνη, στην περιοχή που υπάρχει ανάπτυξη της τρίχας, το θυλάκιο, ενώ δεν βλάπτεται το υπόλοιπο  δέρμα. Το λέιζερ αποτρίχωσης στέλνει μία ακτίνα υψηλής συγκέντρωσης φωτός στους θύλακες των τριχών. Το χρώμα στα θυλάκια απορροφά το φως καταστρέφοντας την τρίχα. Το λέιζερ μπορεί να στοχεύσει επιλεκτικά σκούρες, χονδρές τρίχες αφήνοντας το γύρω δέρμα άθικτο. Κάθε παλμός του λέιζερ παίρνει ένα κλάσμα του δευτερολέπτου και μπορεί να στοχεύσει πολλές τρίχες ταυτόχρονα.Πόσο ασφαλής είναι η laser αποτρίχωση;

Η αποτρίχωση με λέιζερ έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια.Όμως πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι δεν είναι το λέιζερ που κάνει την δουλειά. Απαιτείται φυσικά ένα αξιόπιστο και σύγχρονο μηχάνημα που συντηρείται σωστά και είναι νέας τεχνολογίας καθώς και ένας έμπειρος  πιστοποιημένος  χειριστής που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες αυτής της δημοφιλούς θεραπείας . Βεβαιωθείτε ότι ο χειριστής είναι γιατρός με εξειδίκευση ή πιστοποιημένη νοσηλεύτρια – αισθητικός, αρμόδιος-α  να κάνει τη σωστή εκτίμηση λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο του δέρματος, το χρώμα και την υφή της τρίχας πριν ορίσει το χρονοδιάγραμμα των θεραπειών.

Η laser αποτρίχωση είναι επώδυνη;

Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν την αίσθηση σαν τσούξιμο ή κάψιμο. Μερικοί το αισθάνονται σαν χτύπημα από τεντωμένο λάστιχο. Όσο πιο σκούρα και σκληρή είναι η τρίχα τόσο πιο έντονη είναι η ενόχληση, όμως, οι πιο σκούρες τρίχες έχουν και καλύτερο αποτέλεσμα. Ένας άλλος παράγοντας στο επίπεδο της δυσφορίας είναι η πυκνότητα της τριχοφυΐας ή οι πολλαπλές τρίχες σε κάθε θύλακα. Αυτοί οι παράγοντες θα αυξήσουν την ενόχληση. Οι άνθρωποι με σκούρα μαλλιά και ανοιχτόχρωμο δέρμα νιώθουν περισσότερο πόνο από ότι τα άτομα με ανοιχτόχρωμα μαλλιά και σκούρο δέρμα. Συνήθως, με το πέρασμα των συνεδριών η δυσφορία μειώνεται γιατί η τρίχα εξασθενεί. Αυτό ισχύει για όλους τους τύπους δέρματος. Οι δύο πρώτες συνεδρίες τείνουν να είναι αυτές που προκαλούν την περισσότερη δυσφορία. Ωστόσο, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο ευαίσθητοι από άλλους.

Η χρήση του λειζερ για αποτρίχωση έχει παρενέργειες;

Για μία ή δύο ημέρες μετά τη θεραπεία, η αποτριχωμένη περιοχή, θα έχει όψη και αίσθηση του ηλιοκαμένου. Δροσερά επιθέματα και κρέμες μπορούν να σας ανακουφίσουν. Εάν η θεραπεία ήταν στο πρόσωπό μπορείτε να φορέσετε μακιγιάζ την επόμενη ημέρα. Κατά τη διάρκεια των επομένων 10 ημερών  οι τρίχες της περιοχής θα αρχίσουν να πέφτουν.Αυτή η διαδικασία μπορεί να κρατήσει έως 2 εβδομάδες. Οι φλύκταινες είναι εξαιρετικά σπάνιες, αλλά είναι πιο πιθανό να δημιουργηθούν σε άτομα με πιο σκούρα επιδερμίδα. Άλλες πιθανές παρενέργειες είναι πρήξιμο και  ερυθρότητα. Μόνιμες ουλές ή μεταβολές στο χρώμα του δέρματος είναι εξαιρετικά  σπάνιες. Για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων, να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον 4 εβδομάδες πριν και κατά τη διάρκεια της θεραπείας και, επίσης, η χρήση αντηλιακού SPF15 ή μεγαλύτερο σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αποτρίχωσης είναι απαραίτητη. Τα λέιζερ χρησιμοποιούνται στην ιατρική για 10 χρόνια και δεν έχουν αναφερθεί μακροπρόθεσμες παρενέργειες.

Σε ποια σημεία εφαρμόζεται το λέιζερ αποτρίχωσης;

 • Πρόσωπο: άνω χείλος, φρύδια, πηγούνι, ζυγωματικά, παρειές, φαβορίτες
 • Χέρια: βραχίονες, αντιβράχια, άκρα χείρα
 • Μασχάλη
 • Μπικίνι: περίγραμμα ή όλη η περιοχή
 • Πόδια: κνήμες, μηροί
 • Στήθος, οσφύς (μέση), κοιλιά, γλουτοί, πλάτη

Προετοιμασία για την αποτρίχωση LASER

 • Στο διάστημα τουλάχιστον 3 εβδομάδων προ της θεραπείας μη χρησιμοποιείτε κερί, ηλεκτρόλυση ή αφαίρεση με τσιμπιδάκι στα σημεία που πρόκειται να γίνει Laser αποτρίχωση. Αντίθετα μπορείτε να ξυρίζεστε ή εναλλακτικά να κάνετε χρήση αποτριχωτικών κρεμών ελεύθερα.
 • Η αποφυγή του ήλιου και του solarium για τα μέρη του σώματος σας που θα υποβληθούν σε αποτρίχωση λέιζερ καθώς και η τοπική χρήση ενός αντηλιακού ευρέως φάσματος είναι απαραίτητα για το βέλτιστο τελικό αποτέλεσμα.
 • Μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη θεραπεία ξυρίστε την περιοχή που θα γίνει η λέιζερ αποτρίχωση ή εναλλακτικά κάντε χρήση μιας αποτριχωτικής κρέμας.
 • Εάν έχετε ιστορικό έρπητα θα πρέπει να ενημερωθεί ο Ιατρός.
 • Την ημέρα της συνεδρίας η περιοχή του σώματος που θα γίνει αποτρίχωση με λέιζερ θα πρέπει να είναι καθαρή και χωρίς make-up εάν πρόκειται για πρόσωπο.

img

Συνεδρίες για laser αποτρίχωση

Η τριχοφυΐα είναι περιοδική και ο κύκλος της είναι συνήθως 4-6 εβδομάδες, ανάλογα με τη περιοχή του σώματος. Η αποτρίχωση με laser λειτουργεί μόνο στην ενεργή τριχοφυΐα. Για αυτό προτείνεται ότι θα χρειαστούν 4-6 συνεδρίες για την αποτελεσματική θεραπεία μιας περιοχής. Αντιμετωπίζονται το 80% των ενεργά αναπτυσσόμενων τριχών ανά συνεδρία. Κάθε 4-6 εβδομάδες, ανάλογα με την περιοχή του σώματος, ορίζεται νέα συνεδρία για την αντιμετώπιση της νέας τριχοφυΐας. Κατά τη διάρκεια της αρχικής εξέτασης, ο ιατρός θα είναι σε θέση να σας πει με μεγαλύτερη ακρίβεια, αλλά κατά μέσο όρο, θα χρειαστείτε τουλάχιστον 4-6 συνεδρίες. Μετά την ολοκλήρωση των συνεδριών ενδέχεται να χρειαστεί να επανέρχεστε περιστασιακά για θεραπεία συντήρησης. Μπορώ να κάνω αποτρίχωση μεταξύ συνεδριών; Ναι, μπορείτε να ξυρίσετε ή να κόψετε τις τρίχες. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να κάνετε αποτρίχωση με τσιμπιδάκι, αποτριχωτικές κρέμες (εκτός εάν το επιτρέψει ο ιατρός), ή κερί καθώς αυτά αφαιρούν την τρίχα από το εσωτερικό του θύλακα.

Τι θα πρέπει να προσέξουμε μετά την αποτρίχωση με laser;

Αμέσως μετά τη θεραπεία, μπορεί να υπάρχει ήπια ερυθρότητα και οίδημα στο σημείο, το οποίο μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 2 ώρες ή περισσότερο. Η ερυθρότητα μπορεί να διαρκέσει έως και 2-3 ημέρες. Η υπό θεραπεία περιοχή θα έχει αίσθηση ηλιακού εγκαύματος. Εφαρμόστε πάγο για διαστήματα 15-20 λεπτά για τις πρώτες ώρες μετά τη θεραπεία ώστε να μειωθεί οποιαδήποτε ενόχληση ή οίδημα. Εάν η ερυθρότητα ή το πρήξιμο επιμένει, η εφαρμογή του πάγου μπορεί να συνεχιστεί για διαστήματα 15 λεπτών 3-4 φορές την ημέρα για 3 ημέρες. Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο έως ότου το δέρμα επανέλθει στη φυσιολογική του όψη και υφή. Προστατέψετε την περιοχή με ένα ευρέως φάσματος αντηλιακό. Αποφύγετε να ξύσετε το δέρμα της περιοχής. Μην χρησιμοποιείτε άλλα προϊόντα ή υπηρεσίες  αποτρίχωσης (κερί, ηλεκτρόλυση ή τσιμπιδάκια) γιατί διαταράσσονται οι θύλακες της υπό θεραπείας περιοχής. Πλύνετε και σκουπίστε απαλά την περιοχή, μην την τρίψετε, για 3 ημέρες μετά τη θεραπεία.

Μειονεκτήματα άλλων μεθόδων έναντι της λέιζερ αποτρίχωσης

 

Η προτίμηση στη μέθοδο αποτρίχωσης με λέιζερ είναι αυξανόμενη τα τελευταία χρόνια, δείτε αναλυτικά γιατί.   Ξύρισμα – η πιο οικονομική και κοινή μέθοδος, το ξύρισμα είναι γρήγορο και αποτελεσματικό. Όμως, παρά την ευκολία στη χρήση και την οικονομική προσιτότητα, το ξύρισμα έχει πολλά μειονεκτήματα. Ανάλογα με τον τύπο της τρίχας θα πρέπει να εφαρμόζεται τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο με τρεις ημέρες για την απόλυτη απαλότητα. Επίσης, το ξύρισμα μπορεί να προκαλέσει θυλακίτιδα γύρω από ευαίσθητες περιοχές και τα κοψίματα, όσο προσεκτικοί και αν είμαστε, μερικές φορές είναι αναπόφευκτα γύρω από τα γόνατα και τους αστραγάλους.  Κρέμες – το συνηθέστερο παράπονο είναι ότι το προϊόν που δεν είναι αποτελεσματικό στην εξάλειψη της τριχοφυΐας και κατά την εφαρμογή η μυρωδιά είναι φρικτή (παραπέμπει στο θείο). Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της αποτριχωτικής κρέμας είναι η αναποτελεσματικότητα. Παρά το γεγονός ότι είναι αποτελεσματικό για ορισμένους καταναλωτές, οι περισσότεροι χρήστες εξακολουθούν να χρειάζονται ξυράφι ή ταινίες κεριού για να αντιμετωπίσουν τις ατέλειες. Επιπλέον σε κάποιους χρήστες δημιουργήθηκαν ερυθρότητα και ερεθισμός.  Κερί – Δυστυχώς, οι θετικές παροχές της αποτρίχωσης με κερί είναι προσωρινές, και, επιπλέον, το κερί μπορεί να προκαλέσει περισσότερες ανεπιθύμητες παρενέργειες από ότι θετικά αποτελέσματα. Η χρήση κεριού μπορεί συχνά να προκαλέσει ερυθρότητα και φλεγμονή ειδικά αν έχετε πυκνή τριχοφυΐα ή ευαίσθητο δέρμα. Οι φλεγμονές μπορεί επίσης να μετατραπεί σε σπυράκια ή μεγαλύτερα ξεσπάσματα καθώς τα βακτήρια εισέρχονται στους πόρους. Μια άλλη κοινή παρενέργεια είναι οι εσωτερικές τρίχες, οι οποίες σε σοβαρές περιπτώσεις μπορούν να μολυνθούν. Τέλος, η αποτρίχωση με κερί πονάει, ειδικά στις ευαίσθητες περιοχές.

Πλεονεκτήματα Laser έναντι IPL Τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης λέιζερ έναντι IPL είναι τα εξής:

 • Η τεχνολογία λέιζερ είναι απλά πολύ πιο αποτελεσματική, και επιτυγχάνει σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα από ότι το IPL. Ενενήντα τοις εκατό των ασθενών έχουν μόνιμη απώλεια τριχοφυΐας μετά από 4-6 συνεδρίες.
 • Το IPL είναι μια φθηνότερη, λιγότερο αποτελεσματική τεχνολογία για τη μείωση της τριχοφυΐας του σώματος.
 • Τα λέιζερ είναι πολύ πιο ακριβή και μπορούν να στοχεύσουν επιλεκτικά τις σκούρες άγριες τρίχες αφήνοντας το περιβάλλοντα ιστό άθικτο.
 • Κάθε παλμός λέιζερ παίρνει ένα κλάσμα του δευτερολέπτου και μπορεί να αντιμετωπίσει πολλές τρίχες κάθε δευτερόλεπτο.
 • Η Laser αποτρίχωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία μεγαλύτερων περιοχών του σώματος.
 • Το λέιζερ μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ανταποκρίνεται στον τύπο του δέρματος και το χρώμα της τρίχας.
 • Τα λέιζερ είναι ασφαλή για όλα τα χρώματα του δέρματος, ενώ το IPL μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στους πιο σκούρους τόνους του δέρματος.

Το κόστος μιας λέιζερ αποτρίχωσης

Η τιμή εξαρτάται από τις υπό θεραπεία περιοχές. Αυτό ποικίλλει από άτομο σε άτομο, ανάλογα με το

χρώμα των τριχών  και του δέρματος. Πρόκειται για οικονομικά προσιτή λύση με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 22980 43222

img

 

link