Αισθητική Δερματολογία

 

img

Το Τμήμα Αισθητικής Δερματολογίας του ΘΕΡΑΠΕΙΑ, απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να λάβουν εξατομικευμένες υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες τους. Διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, πρωτοποριακό εξοπλισμό και προσφέρει όχι μόνον υπηρεσίες ομορφιάς (botox, μεσοθεραπείες, peelings κ.ά) αλλά και ολοκληρωμένα προγράμματα αντιμετώπισης προβλημάτων όπως η τριχοφυΐα, το τοπικό πάχος κ.ά.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ

BOTOX (ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΡΥΤΙΔΩΝ)

Χρησιμοποιώντας το επίσημα χορηγούμενο σκεύασμα και στην ενδεικνυόμενη δοσολογία, καταφέρνουμε να «μαλακώσουμε/ απαλύνουμε» την έντονη δράση ορισμένων μυών του προσώπου και να αμβλύνουμε τη δράση τους στη δημιουργία των ρυτίδων. Συστήνεται για τις περιοχές του μεσόφρυου, του μετώπου καθώς και περιοφθαλμικά («πόδι χήνας»).

 

FILLERS ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ (ΓΙΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΡΥΤΙΔΩΝ, ΠΡΟΩΡΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ)

Πάντα με ασφαλή και εγκεκριμένα προϊόντα των μεγαλυτέρων εταιριών του είδους, τοποθετείται το βιολογικά συμβατό με το σώμα υαλουρονικό οξύ στην περιοχή που θέλουμε να διορθώσουμε τη ρυτίδωση και επιλέγοντας το σωστό υλικό, ανάλογα το σημείο και το βάθος της ρυτίδας. Ανάλογη είναι και η διάρκεια δράσης του υλικού. Ενδείκνυται για ρινοπαρειακές ρυτίδες, αύξηση όγκου ζυγωματικών και διόρθωση-αύξηση χειλέων.

 

img

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία συνιστά από το 1952 μια ιατρική τεχνική πολλαπλών ενέσεων (μικροενέσεων), μικροσκοπικών ποσοτήτων φαρμακευτικών ουσιών, φυσικών εκχυλισμάτων, βιταμινών, ομοιοπαθητικών παραγόντων και άλλων βιοδραστικών εκδόχων στο μεσόδερμα. Το μεσόδερμα από την εμβρυική ηλικία εξελίσσεται στην μεσαία στιβάδα του δέρματος (χόριο). Αποτελεί μια επαναστατική ιατρική πράξη παγκόσμιας εμβέλειας και ταυτόχρονα μη επεμβατική λύση σε πληθώρα αισθητικών προβλημάτων όπως:

 • αντιμετώπιση ρυτίδων
 • ηλικιακή γήρανση δέρματος και φωτογήρανση (ανάπλαση προσώπου, λαιμού, ντεκολτέ, χεριών)
 • κυτταρίτιδα
 • ανεπιθύμητο τοπικό πάχος
 • ανελαστικότητα δέρματος (σύσφιξη)
 • ραβδώσεις (ραγάδες)

 Τι επιτυγχάνεται με τη μεσοθεραπεία προσώπου;

 • Αναζωογόνηση (προσώπου, λαιμού, ντεκολτέ, χεριών), βαθιά ενυδάτωση, μείωση και πρόληψη ρυτίδων. Τα βασικά συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι το υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες (Ε,C,A,B3,B6,B5 κτλ), νουκλεοτίδια – νουκλεοσίδια (DNA), σύμπλοκα αυξητικών παραγόντων, πεπτίδια, αμινοξέα κτλ. Έτσι. ενεργοποιούνται μεταβολικά οι υπό θεραπεία περιοχές ενώ συγχρόνως διεγείρεται η φυσιολογική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Επιπρόσθετα, προάγεται η ενυδάτωση λόγω της κατακράτησης μορίων νερού από το μόριο του κολλαγόνου.
 • Σύσφιξη – Η συνεχόμενη και σταδιακή απώλεια κολλαγόνου και ελαστίνης έχει ως απόρροια την αδυναμία των ινών να διατηρήσουν την σφριγηλότητα του δέρματος. Ο συνδυασμός υλικών όπως το DMAE, συνένζυμο Q10,οργανικό πυρίτιο, κολλαγόνο, βιταμίνη C αποτελεί ιδανική λύση για προβλήματα χαλαρού δέρματος, μέσω των συσφικτικών, ενυδατικών και αντιοξειδωτικών τους δράσεων.

 Μεσοθεραπεία σώματος – Τοπικό Πάχος

Οι ουσίες που έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλουν στην μείωση του ανεπιθύμητου τοπικού πάχους με την μέθοδο της μεσοθεραπείας είναι η φωσφατιδυλοχολίνη, l-καρνιτίνη, (artichoke), μελίλωτος κ.ά. Ενεργοποιείται η διαδικασία της ρευστοποίηση λίπους (λιπόλυσης), καθώς η μεμβράνη των λιποκυττάρων γίνεται πιο διαπερατή, οπότε και αποβάλλεται σταδιακά το συσσωρευμένο λίπος.

Μεσοθεραπεία σώματος – Κυτταρίτιδα

Ανάμεσα στους πολλούς τρόπους προσέγγισης του πλέον συνήθους αισθητικού προβλήματος των γυναικών, της κυτταρίτιδας, μόνου του η σε συνδυασμό με μηχανήματα λεμφικού μασάζ ραδιοσυχνοτήτων, cavitation είναι η μεσοθεραπεία με παντεταρισμένα ή μη κοκτέιλ ουσιών. Χορηγώντας σε κατάλληλο βάθος έγχυσης πεντοξυφιλλίνη, καρνιτίνη, καφεΐνη, αγκινάρα, οργανικό πυρίτιο, ginko biloba, μελίλωτος, υαλουρονιδάση, κολλαγενάση κ.ά

 • αυξάνεται τοπικά η αιμάτωση των ιστών
 • μειώνεται ο όγκος των λιποκυττάρων
 • αποδιοργανώνονται οι δύσκαμπτες ίνες κολλαγόνου που εγκλωβίζουν τις λιπώδεις εναποθέσεις και δημιουργούν την ενοχλητική όψη φλοιού πορτοκαλιού

Μεσοθεραπεία σώματος -Χαλάρωση

Η συνεχόμενη και σταδιακή απώλεια κολλαγόνου και ελαστίνης έχει ως απόρροια την αδυναμία των ινών να διατηρήσουν την σφριγηλότητα του δέρματος. Ο συνδυασμός υλικών όπως το DMAE, συνένζυμο Q10,οργανικό πυρίτιο, κολλαγόνο, βιταμίνη C αποτελεί ιδανική λύση για προβλήματα χαλαρού δέρματος, μέσω των συσφικτικών ενυδατικών και αντιοξειδωτικών τους δράσεων. Στην κατηγορία αυτή της μεσοθεραπείας εντάσσεται και η αντιμετώπιση των λευκών ραγάδων.

Τι αποτελέσματα έχει η μεσοθεραπεία και πόσο διαρκούν;

img

Τα αποτελέσματα διαφέρουν ανάλογα με το είδος της θεραπείας και τον στόχο της. Σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα φαίνονται μετά την δεύτερη τρίτη συνεδρία. Διαρκούν εφόσον συνδυαστούν με άσκηση και σωστή διατροφή, απαιτούνται πάρα ταύτα θεραπείες συντήρησης.

Πονάει η θεραπεία της μεσοθεραπείας;

Είναι κάτι που εξαρτάται από το βάθος της έγχυσης σύμφωνα με το είδος της θεραπείας. Το αίσθημα «τσιμπήματος» ή «καψίματος» λόγω του υλικού, είναι κάτι φυσιολογικό αλλά μπορεί να μετριαστεί με την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Μια συνήθης παρενέργεια είναι η μελανιά (αιμάτωμα) η οποία παρέρχεται στο διάστημα μιας εβδομάδας. Άλλες πιθανές παρενέργειες μπορεί να χαρακτηριστούν ο κνησμός, ερύθημα, εντοπισμένο οίδημα.

 

PEELINGS ΧΗΜΙΚΑ

Για την αντιμετώπιση ακμής, μελάσματος, δυσχρωμιών, γήρανσης, «θαμπό δέρμα» κλπ

 

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP (PLATELET RICH PLASMA) (“DRACULA LIFT”)

Με χρήση πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια του ιδίου του ασθενή (για την θεραπεία αντιγήρανσης, την αντιμετώπιση μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια, τη θεραπεία περιοφθαλμικής περιοχής και λεπτές ρυτίδες, καθώς και την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης). Λαμβάνοντας περιφερικό δικό σας αίμα, και κατόπιν ειδικής επεξεργασίας, μέσω της διαδικασίας της μεσοθεραπείας, επανεισάγεται υποδερμικά και οι αυξητικοί παράγοντες των δικών σας αιμοπεταλίων, στην ουσία «κινητοποιούν» μηχανισμούς αναδόμησης και ανάπλασης. Ισχύουν οι 3 φορές σε διάστημα 28-30 ημερών.

 

ΝΗΜΑΤΑ

imgH θεραπεία με Νήματα Προσώπου γυρνάει πίσω τους δείκτες του ρολογιού, επιτυγχάνοντας όλα τα θεαματικά αποτελέσματα του συμβατικού lifting, δίχως γενική αναισθησία, χειρουργείο και χρόνο αποθεραπείας.

Πρόκειται για μια απλή και αναίμακτη μέθοδο lifting, ιδανική για την αντιμετώπιση ήπιων και πιο προχωρημένων περιστατικών, σε άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Ανάλογα με το τελικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε να πετύχουμε αλλά και τον χρόνο επίτευξης του, η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί με τη χρήση Αναπλαστικών Νημάτων PDO είτε με τα Νήματα Άμεσης Ανόρθωσης COG.

Κατά την εφαρμογή της θεραπείας, τα βιο-απορροφήσιμα Νήματα Προσώπου – κύριο συστατικό των οποίων είναι η Πολυδιοξανόνη (Polydioxanone) – εισάγονται ενέσιμα με τη χρήση μικροσκοπικών βελονών κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, ανορθώνοντας και βελτιώνοντας την υφή της προβληματικής περιοχής. Ο μικροτραυματισμός που προκαλείται μέσω αυτής της διαδικασίας, διεγείρει την φυσική παραγωγή Κολλαγόνου και Υαλουρονικού Οξέος, χαρίζοντας ακόμη πιο θεαματικά αποτελέσματα.
Στην Cosmetic Derma Medicine, η θεραπεία εφαρμόζεται με αποκλειστική χρήση CE-πιστοποιημένων Νημάτων που αποδεικνύει την ασφάλεια τους για ιατρική χρήση και μειώνει στο ελάχιστο την πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών.

Οι κυριότερες περιοχές εφαρμογής της μεθόδου είναι:

Το Πρόσωπο
Τα Χείλη
Οι Παρειές, το Μέτωπο & το Οβάλ του προσώπου
Ο Λαιμός
Τα Βλέφαρα & Οι Σακούλες κάτω από τα μάτια
Οι Γλουτοί
Τα Μπράτσα
Το Στήθος
Η Κοιλιά

Για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων, τα Νήματα Προσώπου μπορούν να συνδυαστούν άριστα με τη μέθοδο Αυτόλογης Μεσοθεραπείας PRP (Platelet-Rich Plasma) κατά την οποία αξιοποιούνται οι αναπλαστικές ιδιότητες του πλάσματος και των ενεργοποιημένων αιμοπεταλίων του αίματός μας, επιτυγχάνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα σύσφιξης και ανάπλασης της επιδερμίδας.

Ακόμη, η μέθοδος αναίμακτου lifting μπορεί να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με:

CO2 Fractional Laser
Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP
Θεραπεία με Νευροτοξίνη
Υαλουρονικό Οξύ
Τα αποτελέσματα της θεραπείας Νημάτων Προσώπου με χρήση Νημάτων COG είναι ορατά άμεσα μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής τους, ενώ στη περίπτωση των Νημάτων PDO, τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος τελειοποιούνται σταδιακά. Και στις δύο περιπτώσεις, η βελτίωση της όψης και υφής του προσώπου συνεχίζεται αδιάκοπα για τους επόμενους 3 μήνες, με την ενίσχυση της φυσικής παραγωγής Κολλαγόνου και Υαλουρονικού Οξέος.

Η δράση των Νημάτων μπορεί να διαρκέσει έως και 2 χρόνια. Αν επιθυμείτε τα ανώτερα δυνατά αποτελέσματα, η θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με την μέθοδο Αυτόλογης Μεσοθεραπείας PRP καθώς και με CO2 Fractional Laser, Θεραπεία με Νευροτοξίνη και Υαλουρονικό Οξύ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 22980 43222

link